Provodite li svoj odmor na poluotoku Pelješcu ili se slučajno zateknete tamo, brzo ćete uočiti da vas okružuje prekrasna priroda. A osim same prirode, na Pelješcu se nalazi mnogi manjih mjesta koje odišu posebnom atmosferom. Za neka mjesta, poput Orebića i Stona mnogi su čuli i često oko njih baziraju svoj odmor. No, nikako ne bi smjeli zanemariti i ostala manje poznata mjesta.

Lovište

Lovište je jedno malo naselje na poluotoku Pelješcu i dio je općine Orebić. Nalazi se na samom zapadu poluotoka te je okruženo vrlo čistim morem. O tome koliko je more na ovom dijelu čisto, govori i podatak da se u moru oko Lovišta može pronaći periska, zaštićena vrsta školjke koja obitava samo u potpuno čistom moru.

Lovište nema mnogo stanovnika, a priroda u ovom naselju je prekrasna. Sastoji se većinom od crnogorične šume u kojoj se vidi dominacija hrasta crnika i bora. No, iako nema mnogo stanovnika, Lovište se uvelike oslanja na turizam te se tijekom ljeta broj ljudi umnogostruči jer jako mnogo turista posjećuje Lovište. Kako bi turisti imali gdje boraviti, tijekom posljednjih nekoliko godina se u Lovištu otvorilo mnogo apartmana i pansiona. A kako bi turisti mogli boravak upotpuniti i s odličnim specijalitetima, otvoreno je i nekoliko restorana i konoba.

Konoba Trumbeta

Konoba Trumbeta nalazi se na odličnoj lokaciji, u samom centru gradu, ali odmah pokraj obale. U neposrednoj blizini ove konobe nalazi se i pristanište za jahte i male kruzere pa gosti koji na taj način dolaze u posjet Lovištu često svrate u ovu konobu. S obzirom da se turizam Lovišta temelji na ljetnoj ponudi, tako i ova konoba radi samo u vrijeme sezone, odnosno od 1. svibnja do 30. rujna. Na jelovniku se mogu naći razne mesne i riblje delicije, a kako bi užitak bio potpun, nudi se i jako velika ponuda vina iz svih regija. Naravno, ovdje možete pronaći najbogatiju ponudu peljeških vina, ali nude se i vina iz ostalih dijelova Hrvatske, kao i velika ponuda vina iz Slovenije.

A ono što će mnogi cijeniti i zbog čega će se vjerojatno i ponovo vratiti u konobu Trumbeta su, između ostalog, povoljne cijene. Naime, konoba Trumbeta nudi niže cijene od svojih konkurenata u Lovištu pa se mnogi lokalci, ali i turisti često odlučuju baš za ovu konobu. A nema razloga da joj i vi ne date šansu nanese li vas put u Lovište te se i sami uvjerite u njihovu odličnu i bogatu ponudu.

admin

Recommended Posts