Odmor u jedinstvenom okruženju

Slikovita Crna Gora pored svog historijskog značaja ima i mnogo turističkih destinacija. Osim nacionalnih parkova, manastira, planina, jezera, ona ima i plaže koje privlače turiste iz najudaljenijih dijelova svijeta. Locirane na predivnom Jadranskom moru, neke od plaža su označene plavom zastavicom koja označava najviši kvalitet po međunarodno propisanim ekološkim standardima.

Plaže koje mame turiste svojom ljepotom su:

1. Kraljičina plaža Nalazi na 500m udaljenosti od otoka Sveti Stefan. Predstavlja najljepšu plažu u Crnoj Gori, a dobila je ime po jugoslavenskoj kraljici Mariji Karađorđević, kojoj je ova plaža bila omiljena. Danas je ona veoma popularna među slavnim ličnostima. Plaža je u privatnom vlasništvu, a do nje se može doći kroz borovu šumu ili brodom.

2.       Slovenska plaža. Dužine 1600m predstavlja jednu od najdužih plaža u Crnoj Gori, a ime je dobila od Čeha koji su tu ljetovali još davne 1935. godine. Plaža je šljunčana, sa mjestimično pješčanim dijelovima. U sklopu plaže nalaze se hoteli, apartmani, restorani, kavane, trgovine, športski tereni i dječija igrališta.

3.       Jaz plaža. Nalazi se u Mrčevom polju u priobalnom pojasu. Plaža se sastoji iz dva dijela, jednim od 500m, a drugim od 300m, koji je i nudistička plaža. Kako je plaža zaštićena šumom od vjetrova, idealna je za kampere. Plaža na obali je šljunkovita dok je dublje u moru pijesak.

4.       Plaža Mogren. Uvala Mogren posjeduje dve plaže od po 350m koje su spojene prolazom, probijenim u stijeni. Plaže se nalaze u blizini Starog grada, a svojom čistoćom i izgledom dobile su plave zastavice.

5.       Plaža Sveti Stefan. Otok Sveti Stefan je najpoznatiji u Crnoj Gori, kako svojim izgledom tako i zbog plaža. Otok je spojen sa obalom preko pješčane prevlake, na kojoj se sa obe strane nalaze plaže. Plaže su na svjetskom nivou, pa su se mnoge poznate ličnosti odmarale baš na njima.

6.       Plaža Miločer. Nalazi se blizu ljetne rezidencije kraljevske porodice Karađorđević, a ujedno i blizu Kraljičine plaže. Izgrađena 1934. godine plaža je dugačka 280m i okružena šumom koja ima najviše egzotičnih vrsta bilja u crnoj Gori, poput libanskog cedra, japanske mušmule, kaktusa, agave i tropskih mimoza.

7.       Plaža Bečići. Sa svojom dužinom od 1950m, ona predstavlja najdužu plažu u Crnoj Gori. Proteže se od rta Zavala do Djevištenja. 1935. godine dobila je priznanje za najbolju plažu, a to je zato što je najkompletnija plaža u tom dijelu. Sve što turisti mogu zamisliti nalazi se u sklopu te plaže.

Svaki turist je bitan

Crna Gora je zemlja turizma, pa je svaki primorski grad i plaža u njemu opremljena svim zanimacijama na koje su turisti godinama koncentrirani. Preko butika, kavana, hotela prve klase, do teniskih terena, bazena, klubova –idealne kombinacije za savršen i zabavan odmor.

admin

Recommended Posts